Veel mensen vinden de viering van Pasen belangrijk vanwege de opstanding van Jezus.  Anderen zien Pasen meer als een volksfeest, of een gelegenheid om met familie bij elkaar te komen. Omdat Jehovah’s getuigen ook geloof stellen in de opstanding van Jezus, en deze heel belangrijk vinden, vragen sommigen zich af waarom Jehovah’s Getuigen geen Pasen vieren, en om die reden menen sommigen zelfs dat zij geen geloof stellen in Jezus. Druk op deze link om erachter te komen waarom zij geen Pasen vieren, en wat de op de bijbel gebaseerde redenen daarvoor zijn. 1 Kor 11 23 25 Dit betekent blijf dit doen

Omdat we diepe waardering hebben voor het grote offer dat Jezus heeft gebracht, en de betekenis daarvan, herdenken we in de periode rond Pasen wereldwijd de dood van Jezus (Lukas 22:19, 20). Als u meer wilt weten over waarom Jezus gestorven lees dan het artikel Waarom is Jezus gestorven?

In het artikel De opstanding van Jezus waargebeurd? leest u goede redenen waarom u vertrouwen kunt stellen in de opstanding van Jezus.