Aardbeving in Alaska, 1964Bijna een jaar na de zeer zware aardbeving in Nepal van 2015 zijn er deze maand op verschillende plaatsen op de aarde zware bevingen geweest, die weer heel wat leed veroorzaken. 10 April was er een aardbeving met een zwaarte van 6,6, op de schaal van Richter in het grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan. Op donderdag en vrijdag waren er aardbevingen in het zuiden van Japan, waarvan de zwaarste 7.4 op de schaal van Richter. Zaterdag werd Ecuador getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.8, met vandaag al bijna 233 geregistreerde doden. Opvallend is dat Jezus aardbevingen noemde in een profetie die te maken heeft met zijn tegenwoordigheid en wederkomst. Maar wat is dan de profetische betekenis van aardbevingen? En wat heeft dat met deze tijd te maken?

Deze aardbevingen maken zeker deel uit van “weeën der benauwdheid”, waar Jezus het over had toen zijn discipelen vroegen naar een teken waaraan zij konden herkennen dat Jezus een einde zou gaan maken aan onrechtvaardigheid, en daarna over de aarde zou gaan regeren (Mattheüs 24:3, 7, 8).

Zie voor een uitleg over de profetie die Jezus uitte: http://wol.jw.org/nl/wol/d/r18/lp-o/2005721

Zie voor een lijst van aardbevingen: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_aardbevingen#21e_eeuw