Het is niet meer dan logisch dat we niet klakkeloos geloven wat mensen zeggen. En hoewel veel wetenschappers het onderling vaak met elkaar oneens zijn, zijn er een aantal wetenschappelijke standpunten die door velen zonder nuancering voor waar aangenomen worden, en zonder het zelf te onderzoeken. Één van die zaken is de evolutietheorie. Op school reageren sommige leraren, en klasgenoten, zelfs verbaasd als iemand beweerd in schepping te geloven. Zo ook collega’s op het werk, familie en vrienden. Maar is dat wel een redelijke reactie?Afbeeldingsresultaten voor evolutie

In een artikel stond de volgende opmerking hierover: “Hebben mensen weleens tegen je gezegd dat de evolutieleer op wetenschap gebaseerd is en de scheppingsleer op geloof? Veel mensen denken er zo over. Maar bedenk: of iemand nu in God gelooft of in evolutie, in beide gevallen is geloof nodig. Hoezo? Niemand van ons heeft God gezien of gezien dat iets geschapen werd (Joh. 1:18). En geen mens — ook wetenschappers niet — heeft ooit een levenssoort zien evolueren tot een andere levenssoort. Niemand heeft bijvoorbeeld ooit een reptiel tot een zoogdier zien evolueren (Job 38:1, 4). Daarom moet iedereen zelf het bewijsmateriaal bestuderen en zijn denkvermogen gebruiken om tot logische conclusies te komen. De apostel Paulus schreef over de schepping: ‘[Gods] onzichtbare hoedanigheden worden van de schepping der wereld af duidelijk gezien, omdat ze worden waargenomen door middel van de dingen die gemaakt zijn, ja, zijn eeuwige kracht en Godheid, zodat zij niet te verontschuldigen zijn’ (Rom. 1:20)”.

Zie via deze link hoe een wetenschapper vertelt over enkele redenen waarom hij gelooft in schepping. Als je over dit onderwerp meer wilt weten download dan deze brochure.